Próbálkozok egészségesebben főzni, próbálgatom a hozzávalókat, eddig a kuszkusz bejött, a bulgurt viszont nem szerették, nekem az is ízlett. Most a quinoan a sor..
A quinoat főzés előtt le kell öblíteni, hogy leázzon róla a külső rétege, mert különben kesernyés lesz.
2X mennyiségű sós vízben főztem puhára. Megmondom őszintén nekem natúron nem jött be, de így rizottósan már igen. Mindent meg kell kóstolni, mindig mondom a gyerekeimnek.
Hozzávalók:
500gr spárga
1
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 ek olaj
3 szelet
feketeerdő sonka (opcionális)
2 csésze
főtt quinoa (nálam maradék)
Elkészítés:
A
vöröshagymát szeletekre vágtam, a spárgát krumplihámozóval megtisztítottam,
majd falatnyi darabokra vágtam. A hagymát olajon megpároltam, majd a spárgával
tovább pirítottam, rátettem a kinyomott fokhagymát, sóztam, borsóztam. Kb. 5
percig pirítottam, pároltam őket, amikor hozzá adtam a quinoat, felöntöttem 1
csésze erőlevessel, készre pároltam. 15
perc alatt elkészült.
Olyan lett
az állaga mint a rizottóé.
Kóstoljátok
meg, megéri és még egészséges is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése