Osztálykirándulásra
mentünk és valami könnyen ehetőre gondoltam, Limaránál néztem ki ezt a
receptet, kicsit alakítottam rajta. Finom lett, mondhatni etette magát. A
kiránduláson ketten is elkérték a receptet, igaz is, már rég fel kellett volna
tennem…
Hozzávalók:
500 gr
finomliszt
1,5 tk. só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
25 gr
élesztő
Töltelék:
1 fej hagyma
150gr bacon
100gr sajt
Elkészítés:
A
kenyérsütőgépbe a tészta hozzávalóiból tésztát dagasztottam. 30 percig
kelesztettem.
Közben a
tölteléknek láttam neki, a hagymát vékony felszeleteltem, a bacont apróra
szeltem. A serpenyőbe megsütöttem őket. Félretettem hűlni.
A megkelt
tésztát lisztezett felületre borítottam, a kezemmel szétnyomkodtam és rákentem
a hagymás bacont, meg az apróra vagdosott sajtot.
Összegyúrtam,
a tölteléket a tésztába rejtettem. Gombócot formáztam belőle és hagytam 20
percig pihenni.
Ezután
lisztezett felületre borítottam, és nyolc egyenlő darabba vágtam.
A darabokat megpróbáltam
gömbölyíteni, több-kevesebb sikerrel. Sütőpapíros tepsin ismét keltek 30
percig. A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A zsemlék
tetejét pengével bemetszettem, vízzel alaposan lepermeteztem, majd a forró
sütőben 20 perc alatt ropogósra sütöttem.
Nem mondom,
hogy egyszerű az elkészítése, de az eredményért megéri. Kissé szétnyíltam, de az ízük kitűnő lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése