Ma
kitakarítottam a hűtőből a maradékot, volt gombám és spenótom is, de nem annyi
hogy külön-külön elég lett volna, így összevegyítettem őket.
Kíváncsi
voltam mit szól hozzá a család, hát mit ne mondjak, elismerést kaptam és azt, hogy máskor is elkészíthetem…
Hozzávalók:
200gr gomba
150gr spenót
3 szál
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
kis darab
gyömbér
100gr füstölt
sonka
50gr vaj
1 kis pohár
tejföl
Elkészítés:
A gombát
szeletekre vágtam (kicsik voltak, ha nagyobbak felezzük el), a spenótnak csak a
szárát téptem ki.
A vajat
felforrósítottam, majd az újhagymát megpároltam rajta, rátettem a spenótot,
fokhagymát, gyömbért és összesütöttem kb 3 perc, majd hozzáadtam a gombát is,
sóztam borsóztam és készre pároltam kb. 10 perc kell neki.
A tejfölt és
a joghurtot kikevertem, majd a kész gombához adtam, rottyant egyet és már kész
is lett.
A tésztát sós vízben kifőztem, kis pohárnyit félre
tettem a vízből, a tésztát leszűrtem, és a gombához vegyítettem, higítottam egy
kevés vízzel. Csillogóan fényes mártásos tésztát kaptam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése