2013. június 16., vasárnap

Káposztás tészta

Már megint tészta, úgy látszik mostanában sűrűn előfordul a konyhámban. 
Ez az az étel amit kivétel nélkül mindenki szeret. Ki cukorral, ki borssal, de villámgyorsan el szokott fogyni.



800gr (kis fej) új-káposzta
2 ek cukor
400gr kockatészta
só, olaj


A káposzta külső leveleit leszedjük, kettévágjuk, torzsáját kikanyarítjuk, majd reszelőn finomra reszeljük. Robotgép kitűnő segítség. :)
Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, rádobjuk a káposztát, megsózzuk, majd parányi vizet aláöntve előbb puhára pároljuk, majd aranyszínűre pirítjuk.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a párolt káposztával.
Sóztam, borsóztam. A gyerekek cukorral megszórva szeretik, mi inkább a borsos változatot kedveljük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...