Már rég óta
kerestem tortilla receptet és persze hol találom meg, ha nem Limaránál. Ezt is
köszönöm meg még sok mindent. Ennél egyszerűbb tésztát még nem is láttam, bár
nekem hiányzott a tésztából a só, lehet, legközelebb teszek bele 1 csipetet. Csemetéim
olyan jóízűen ebédelték, hogy kikövetelték estére újból
kellett készítenem.
Hozzávalók:
300gr
finomliszt
200gr
kukoricaliszt
300 ml
langyos víz
Elkészítés:
A kétféle
lisztet bele szitáltam a keverőtálba, majd a vizet adagolva hozzá kevertem, pár
percig gyúrtam, míg össze nem állt. Gyúrólapon még átdagasztottam. 2 felé
vettem, hengert formáztam belőle, és 6-6 adagra vágtam, kissé gömbölyítettem.
Olyan vékonyra kell kinyújtani, hogy átlátsszon a mintája a lapnak. Teflon
serpenyőt felforrósítottam, majd pár pillanatig sütöttem mind a két oldalt.
Amilyen
gyors, olyan finom is lett.
Volt még maradék sült csirkénk, azt felaprítottam, paradicsomot, uborkát szeleteltem, salátát tépkedtem és egy kevés sült krumpli is került hozzá.
Öntetnek meg fokhagymás joghurtot adtam hozzá.
Szinte bármit bele lehet tenni ízlás szerint. Estére gyrost készítettem hozzá és egy kevés szeletelt hagyma..
És akik elfogyasztották. Tudjátok ezért imádom csinálni, mert annyira hálás közönségem van hozzá. Szó szerint az ujjukat is megnyalták utána :)
Volt még maradék sült csirkénk, azt felaprítottam, paradicsomot, uborkát szeleteltem, salátát tépkedtem és egy kevés sült krumpli is került hozzá.
Öntetnek meg fokhagymás joghurtot adtam hozzá.
Szinte bármit bele lehet tenni ízlás szerint. Estére gyrost készítettem hozzá és egy kevés szeletelt hagyma..
És akik elfogyasztották. Tudjátok ezért imádom csinálni, mert annyira hálás közönségem van hozzá. Szó szerint az ujjukat is megnyalták utána :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése