Az idei első
kovászos uborkám, ígérem lesz még belőle. Nekem mániám, annyira szeretem, de
hál istennek már a Danit is sikerült megfertőznöm.
Hozzávalók:
2 literes üveghez
15 -20
uborka
1 ek só
1 csokor
kapor
4 gerezd
fokhagyma
1 szelet
kenyér
2 liter
vizet felforralok, feloldom benne a sót, hagyom hűlni.
Az uborkák
végeit levágom, majd két oldalról behasítom. Az üveg aljára teszem a megmosott
kapor felét, erre rendezgetem szépen az uborkákat, közé rejtem a fokhagyma gerezdeket.
A langyos vízzel felöntöm és egy szelet kenyeret teszek rá lezárásképpen.
Elvileg elég
neki 3 nap, de a mostani mostoha időjárásban kellett neki 7 nap.
Leszűrtem,
dobozba tettem és lehűtöttem.
Kellemesen
roppanós maradt, 2 nap alatt elpusztítottuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése