Ebben a hőségben vmi gyorsat szerettem volna kitalálni, no meg olyat amit meg is esznek ezek a rosszcsontok,m ert nekik is melegük van és semmi se jó.
Hát nem mondom, hogy nem volt melegem a tűzhely mellett, de túléltem.
A rizs istenien puha lett, az édességét pedig a szilva adta. Mehetne bele még rumba áztatott mazsola is, de a fiaim megvétózták ezt az ötletemet, 1 darab se mehetett bele. :)
150 gr rizs
6 dl tej
3 ek cukor
4 tojás
1 ek vanília
kivonat
200 gr vaj
szilvaöntethez:
1 üveg
szilvabefőtt
2 ek
étkezési keményítő
A tejet
felforraltam, majd beleszórtam a leöblített rizst és a cukrot. Lassú tűzön
pároltam kb. 15-20 percig, majd letakarva hagytam még 10 percig.
A szilvát
lecsöpögtettem, a felét feltettem a levével és a keményítővel együtt főzni. Nem
kell neki sok idő, hamar besűrűsödik, botmixerrel pürésítettem, majd hozzá
kevertem a maradék apróra darabolt szilvát.
A
tojássárgákat, vaníliát és a szószból 2 ek mennyiséget hozzá adtam a rizshez,
majd óvatosan hozzá kevertem a felvert tojásfehérjét.
A vaj felét
felforrósítottam a serpenyőben és ebbe tettem a tészta 1/4 részét, hirtelen sül
vigyázni kell, nehogy lekapja. Inkább darabokban érdemes fordítgatni, nem
kavarni, mert szétesik. Aranysárgára sütöttem. Minden adag előtt egy kis vajjal
kezdtem a sütést.
Meleg
szilvaöntettel tálaltam, porcukorral megszórhatjuk..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése