A befőzési
maratonomba maradt meg egy kevés meggyem, nagy fiammal kimagoztattam. Ahhoz viszont kevés, hogy bármi kezdjek vele, már érik a
málnánk is kiegészítettem, biztos finom lesz az összhatás. A málna édessége fokozza a meggy fanyarságát, szerintem jóóó lesz.
Hozzávalók:
650gr
kimagozott meggy
650gr málna
½ csomag
befőző cukor (300gr kb.)
2 merőkanál meggy befőzőlé (ennyi volt a maradékom)
Elkészítés:
A meggyet
kimagoztattam a fiammal :),
majd összekevertem a málnával, kissé szétnyomkodtam a kezeimmel. Feltettem
főzni a lével együtt, rászórtam a befőző cukrot, felforraltam, majd kb. 5 percig forraltam, (érdemes
dermedési próbát végezni) lehaboztam, majd üvegekbe töltöttem. Felfordítottam
az üvegeket, pár perc múlva ment a dunsztba, másnap meg a kamra polcára. 5 kis üveggel lett belőle.
Meggy befőtt
A meggyet alaposan megmostam, átválogattam, majd üvegekbe töltöttem.
Az üveg aljába egy 2 centis vanília rudat tettem.
Az üvegeket perce a mosogatógépben kifertőtlenítettem.
4 liter vizet feltettem forrni, feloldottam benne a cukrot, pár percig forraltam, kivettem keveset, abban feloldottam a Nabenzoátot, majd visszaöntöttem. Az üvegeket majdnem teljesen tele töltöttem, majd mehetett a dunsztba. 2 nap múlva meg a kamra polcára. 9 üveg befőttem lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése