Az én
kedvesem kedvenc étkei közé tartozik, gondoltam meglepem vele. Igazából most
készítettem el először saját ízesítés alapján. Eddig csak megvettem a zacskós
port és készre főztem, de így isteni finom lett. Az volt rá a reagálás, hogy ezen
túl csak így készíthetem J
Hozzávalók:
500gr darált
marhahús
3 kis fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1-2 ek
olívaolaj
1 kk
köménymag
1 ek chili
(ízlés szerint)
só, bors
1 tk fahéj
2 doboz
paradicsom konzerv
2 doboz
vörösbabkonzerv
1 marék reszelt sajt
tortilla chips
1 marék reszelt sajt
tortilla chips
Elkészítés:
A hagymát és
a fokhagymát aprítóban finomra daraboltam kis olívaolaj hozzáadásával, majd egy
edényben puhára pároltam. Hozzáadtam a
chilit, köményt, sóztam, borsóztam, majd rátettem a marhahúst, kavargatva
pirítottam barnulásig. Felöntöttem a
paradicsom konzervekkel, (+ 1 dl víz) paradicsomot kissé szétnyomkodtam,
fahéjjal megszórtam. Lefedve pároltam legalább 1-1.5 órán keresztül, időnként
megkavartam. Amikor a hús már majdnem puha hozzá öntöttem a babot és összefőztem.
A pikánssá tegyem még egy kis harissá szószt is adtam hozzá.
Sajttal
megszórva, tortillával tálaltam.
Másnapra az
ízek még jobban összeérnek, már ha marad belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése