Paprikás
csirke
1.5 kg
csirkecomb (6 egész comb)
4-5
csirkeszárny (az uram kedvéért)
1-2 ek olaj
2 fej vöröshagyma
2 tk.
pirospaprika
1 hámozott
paradicsom
1 paprika
½ hegyes
erőspaprika
1 nagy pohár
tejföl
2-3 ek liszt
só, bors
A hagymát
felaprítom és a forró olajon aranyszínűre pirítottam, levettem a tűzről
rászórtam a pirospaprikát, majd a félbevágott csirkecombokat és szárnyakat
rátettem. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sóztam, borsóztam,
hozzáadtam a félbevágott paradicsomot és paprikákat. Fedő alatt kb. 40 perc
alatt készre főztem. Kivettem a csirkedarabokat. A tejfölben csomómentesre
kevertem a lisztet, hozzáadtam a szafthoz és besűrítettem vele. Ha szükséges
átszűrhetjük a mártást, én nem szoktam. Visszatettem a csirkéket és összeforraltam.
Galuskával
tálaltam, no meg jó sok szafttal :)
Galuska:
500 kg liszt
2 tojás
só, víz
A lisztet a tojással, vízzel kikeverem, én nem szoktam túl keményre keverni, inkább a lazábbat szeretem. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk őket. Amikor felforrt, feljöttek a víz felszínére leszűrjük őket. Kis paprikás szaftra tettem őket, jól átkevertem.
A lisztet a tojással, vízzel kikeverem, én nem szoktam túl keményre keverni, inkább a lazábbat szeretem. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk őket. Amikor felforrt, feljöttek a víz felszínére leszűrjük őket. Kis paprikás szaftra tettem őket, jól átkevertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése