Befőzésem
következő állomása a meggy lett. Sikerült kapnom 1 láda igazán finom nem túl
vad ízű meggyet. Mit is készíthetnék belőle, hát először is simán csak
befőttet, de kellene valami dzsem is, no meg 1-2 különlegesség is.
Nem is tudom,
melyiket osszam meg veletek először, talán amit a legütősebbnek tartok? Legyen!
Gallav Andrea ajánlotta a Gasztroblogok csoportban az amaréna meggyet.
Nagyon
egyszerű és brutál jó íze lett.
Hozzávalók:
1.6 kg
kimagozott meggy (lehet magozatlanul is készíteni)
1.6 kg cukor
20ml
mandulaaroma (1/2 üveg)
1 tk vanília
kivonat
Elkészítés:
A kimagozott
meggyre öntöttem a cukrot, mandula aromát és a vanília kivonatot, összekevertem
és letakarva hűvös helyen pihentettem (mivel meleg volt, hűtőbe tettem). 3
napig pihent, amíg a cukor felolvadt, időnként megrázogattam, nem kevertem,
nehogy törjenek. Üvegekbe töltöttem, maradék
levével felöntöttem. 3.5 üveg lett belőle + 1 kis üveg lé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése