Keksz projektem
következő alanya ez a fahéjas mézes keksz lett. Nagyon finom, bár egy kicsit
roppanósak lettek, lehet, pár nap alatt puhulna, de nem maradt már másnapra
sem.
Kb. 20-25
darab lett belőle.
Hozzávalók:
120gr vaj
220gr. méz
4 ek
barnacukor
4 ek
porcukor
350gr liszt
4 kk.
sütőpor
4 tk fahéj
Elkészítés:
A vajat, a
mézet és a cukrokat egy serpenyőben állandó keverés mellett összemelegítettem,
amíg a vaj elolvad. 5 percig hűlni hagytam. A vajas keverékhez hozzá öntöttem a
sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet. A kész masszából 1-1 teáskanálnyi
halmokat adagoltam a sütőpapíros tepsire. Díszítő koronggal kilapítottam
(villával vagy kézzel is tökéletes lesz).
A sütőt
előmelegítettem 200°-ra és addig sütöttem,amíg aranyszínűvé nem vált.
5 percig
pihentetjük és csak utána vesszük le a tepsiről, mert könnyen össze törik.
Még egy finom fahéjas keksz. :) Jól bele vagy jőve a kekszgyártásban. :)
VálaszTörlésPróbálom kiváltani a bolti kekszek vásárlását, három gyereknél.. inkább megcsinálom, mint megveszem.. :)
Törlés