Próbáltam
reprodukálni azt a bizonyos ragulevest.
Szerintem
tökéletes lett, krémesen fűszeres.
Hozzávalók:
1 csirkemell
(nálam most csontos)
1 újhagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 szál
szárzeller
1 marék fagyasztott zöldborsó
6-7 db
vegyes gomba
2 dl tejszín
2 tk
mascarpone
1 ek liszt,
só, bors,
tárkony
1 ek olaj
Elkészítés:
A
csirkemellet kifiléztem, majd hosszúkás falatnyi csíkokra vágtam. A zöldségeket
is hosszúkásra szeleteltem.
Az olajt
felforrósítottam, majd az újhagymát átfuttattam rajta, rádobtam a csirkemellet, (csonttal
együtt, ezt a végén kihalásztam és még lekapargattam a rajta maradt húsit pár
percig pirítottam, majd hozzáadtam a répákat, 2 perc múlva a zellert, végül a
gombát. Megszórtam a liszttel, átpirítottam, fűszereztem só, bors, tárkony,
majd felöntöttem vízzel. Alacsony hőfokon kb 20 perc alatt elkészül. A borsót az utolsó pár percben elég belerakni, nem kell neki csak kb. 5 perc.
Amikor
mindent puhának találtam, a tejszínt elkevertem a mascarponével hozzákevertem egy kevés levest, majd beleöntöttem a levesbe.
Isteni lett az íze, majd meghalok, hogy ebédidő legyen már :)
Isteni lett az íze, majd meghalok, hogy ebédidő legyen már :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése