Olyan sokszor van nálunk pizza, azt nem mondom, hogy hetente, de elég sűrűn. Viszont fényképezni sosincs rá időm,mert kész és már eszik is, mire észbe kapok elfogyott.
Mindenki szereti, bár Gergő még nem rajong érte, no de a többiek :)
Még keresem a tökéletes tésztát, egy ideig Jamie Oliver tésztáját készítettem, abba kell dara is, de valahogy nem volt tökéletes.
Most Limara tésztáját készítettem már másodszor, eddig bevált, bár egy picivel több vizet elbírt volna még.
No de majd legközelebb.
Pizzatészta
Hozzávalók:
60 dkg liszt
(BL80)
3 ek. olaj
2 tk. só
1 ek.
oregánó
3,3 dl víz
2 dkg
élesztő
1 tk. cukor
A
hozzávalókból bedagasztottam a tésztát, majd kelesztőtálban kelesztettem 2-2.5
órát. Szerintem 1.5 óra is elég lehet neki, de akkorra értünk haza.
4 felé
osztottam, gömbölyítettem és 10 percig pihentettem még, aztán kör alakúra nyújtottam.
A
pizzaformákat beszórtam rozsliszttel, ettől ropogósabb lesz az alja, ebbe
tettem a tésztákat.
Meglocsoltam
paradicsommártással 3-4 ek pizzánként, rá a feltét, sajt. 220°-on sütöm légkeverésen,
amíg szépen megpirul.
Paradicsomszósz
Hozzávalók:
1 doboz
paradicsom
4 gerezd
fokhagyma
só, oregánó,
bazsalikom
pici cukor
A
hozzávalókat mixerbe tettem és összekevertem. Nem szoktam bajlódni a főzéssel,
talán Stahl Juditnál olvastam egyszer, azóta így csinálom.
Feltétek:
No sok félét
készítek, mindenki mást szeret:
Gyerekek:
sonka apróra
szeletelve
kukorica
sajt
+ hagyma v.
gomba a Daninak
Apa:
sonka
hagyma
szeletek,
erőspaprika
karikák /most jalapeno
sajt
Enyém:
sonka,
paradicsomkarika
cukkini
karika (hagymával kissé megpároltam, lepirítottam)
sajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése