Szeretnék
veletek egy kis élménybeszámolót megosztani.
Szoktunk
étterembe járni, bár nem sűrűn bevallom, de ami itt fogadott minket, hát hogy
is mondjam, az egy igazi íz orgiával ért fel. Na kezdem az elején.
A Pünkösd
hétvégét kettesben töltöttük a párommal, elutazhattunk, ez egy három gyerekes
párnak maga az évekig tartó kikapcsolódás :)
Szombathelyet választottuk, ott még nem voltunk.
Szombaton elindultunk a belvárosi részbe éttermet keresni, hát kellett keresgélni, mire
megtaláltuk az OLD POST PUB-ot, érdemes volt.
Balázs
maradt a klasszikus fogásnál: Babgulyás főtt füstölt csülökkel és
parasztkolbásszal,
míg én a Sajtos
erdei gombás csirkeragulevest választottam.
Nem szoktam
túlozni, de már a tálalás is megfogott, nem a szokásos tányérokban tálaltak,
hanem inkább tálakban. A levesem pedig igazi íz robbanás volt, írhatnám csupa nagybetűkkel,
mert annyira robbantak az ízek a számban, leírni nem is nagyon lehet, ezt meg
kell kóstolni. Finoman krémes, porhanyós és…..hm leírhatatlan.
Velem
szemben a párom is csak hümmögött, látszott rajta, hogy élvezi a levesét, bár
majdnem kifogott rajta a mennyiség.
A következő
fogásnál a drágám Velővel töltött borda rántva rendelt, szerintem elég nehéz
lett ez a kettő együtt, de hát ő ezt szerette volna.
Én pedig azt
hiszem a gombára buktam: Smucig sógor kedvence (tócsnitésztában sült karaj,
fűszeres erdei gombás kacsamáj ragu) Kaptam kéttenyérnyi nagyságú panírozott
húst, hatalmas mennyiségű igazán krémes kacsaraguval.
A drágám
tányérja se volt semmi, őrületes mennyiségű sült krumpli, hússal. Azt mondta
pont jó volt, pontosan eltalálták a fűszerezését.
Ültünk a
tálak felett és néztük a másikat, hogy boldogul a mennyiségével, hát én nem
boldogultam, a húsom feléhez már nem bírtam hozzá fogni.
Desszertről
pedig még álmodni sem mertem.
Szóval, ha
egyszer Szombathelyen jártok, ne hagyjátok ki ezt a helyet. Igazán tartalmas,
hatalmas adagok, kedves és gyors kiszolgálás fogadott minket. Árban is
elfogadható, én nem nevezném drága helynek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése