A Goodfood
magazinban láttam egy receptet, kicsit alakítottam rajta az én ízlésemnek
megfelelően, kissé rizottósabbra vettem a receptet.
A családban
vegyes érzelmekkel fogadták, de elfogyott és ez a lényeg. Nekem nagyonnn ízlett.
Hozzávalók:
1 ek olaj
5 csirkecomb
garam masala fűszerkeverék, só
garam masala fűszerkeverék, só
1 nagy fej
hagyma
1 tv paprika
3 gerezd
fokhagyma
100gr
kolbász
2dl
paradicsomlé /kis doboz sűrített paradicsom
800ml
húsleves
2 csésze
rizs
50gr vaj
100gr
füstölt sajt
medvehagyma
Elkészítés:
A csirkét sóztam és jó alaposan bedörzsöltem garam masala fűszerkeverékkel. Serpenyőben olajon
megpirítottam a kettévágott csirkecombokat, először a bőrős felükkel, majd egy
tálra szedtem. A csirkéket sütőtálba tettem és 200°-on kb. 40 percig sütöttem. A
megmaradt zsiradékon megpároltam a felszeletelt hagymát és paprikát. Pár perc
múlva hozzá adtam a felkarikázott kolbászt és a átnyomott fokhagymát. (ekkor
öntsük le, ha túl sok a maradék zsiradék, mert a rizs mindet felszívja) Beleszórtam
a rizst és átpirítottam, majd a paradicsomlével fokozatosan felöntöttem, közben
kavargattam, hogy a rizsszemet szépen kiadják a keményítő tartalmát. Amikor
elfogyott a paradicsomlé a forró húslevest adagoltam hozzá. amikor már
kellőképpen puhának érezzük, lefedjük és 5 percig állni hagyjuk, belekevertem a
vajat és a reszelt füstölt sajtot. Medvehagymával megszórtam a tetejét.
Tálalhatjuk
a csirkével vagy csak magában is ideális egytálétel.
A képek nem lettek a legjobbak, sajnos...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése