Hozzávalók:
1 csirkemell
só, bors
1-2 ek
étkezési keményítő
1
tojásfehérje
1kk.
barnacukor
1 chili
1 vöröshagyma
v. 1 csokor újhagyma
10dkg. sós mogyoró
3 ek olaj
Szószhoz:
1/2dl teriyaki
fokhagymás marinád
(ha ez nincs
szójaszósz és rizsecet keveréke is jó lesz 2:1 arányban)
1 ek
étkezési keményítő
1 kk.
gyömbér
1 1/2 dl víz
Elkészítés:
A csirkemellfilét
vékony csíkokra vágom, sóztam, borsóztam, megforgatjuk az étkezési
keményítőben. A tojásfehérjét villával kikevertem, hozzákevertem a csirkéhez és
10 percig pihenni hagytam.
A hagymát
felszeleteltem, a chilit kimagoztam felvágtam apróra.
A serpenyőt
felforrósítottam a mogyorót megpirítottam, kiszedtem és a mozsárban apróra
törtem.
1 ek olajon megpároltam a hagymát, ezt is
kiszedtem, majd felforrósítottam a maradék olajat, beletettem a csirkét rászórtam
a barnacukrot és megsütöttem (kb. 5 perc kell neki).
A szósz
hozzávalóit simára kevertem.
A megsült
húshoz öntöttem a szószt, a mogyorót, a chilit és a hagymát. Pár perc alatt
összepirítottam. Akkor lesz kész, ha a mártás körülöleli a csirkét.
Kuszkusszal
tálaltam.
Ha lett volna
itthon még egy kis korianderrel fel lehetett volna dobni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése