2013. június 23., vasárnap

Pischinger szelet


Jelentkeztem a Blogkóstoló nevű játékba. A játék lényege, hogy párokat sorsolnak ki és tőle kell egy neked tetsző ételt-italt elkészítened. Rubin nekem GastroBaráth nevű blogot sorsolta. Körbenéztem, hát volt egy két tiramisu ami kis híján elcsábított, de végül egy sütés nélküli finomságra esett a választásom (amúgy is iszonyat a hőség, no meg sütőm sincs még).


Hozzávalók:
1 csomag ostyalap (6 lap)
200gr vaj
85gr porcukor
200gr étcsokoládé (ez lehet 300gr is, de nekem ennyi volt itthon)
1 dl tejszín
1 csipet só
1 csomag pörkölt mogyoró


Elkészítés:
A krém hozzávalóit egy tálba tettem és vízgőz fölött összeolvasztottam. Kicsit kihűtöttem, majd habosítottam egy keveset robotgéppel.
Az ostyalapokat egyenként megkentem a krémmel, 3 ek krém ment a lapok közé. A hatodik lapot nem kentem meg, hanem lefedtem fóliával és lesúlyoztam egy könyvvel, 1 órán keresztül így hagytam. Aztán megkentem a maradék csokoládé krémmel és megszórtam az összezúzott mogyoróval. Másnapig a hűtőben pihent. Másnap szeleteltem.
Vendégségbe vittem, mind elfogyott :)


2 megjegyzés:

  1. Tegnap készítettem én is ebben a kánikulában, csak mogyoró nélkül :) Gyorsan elfogyott! Nagyon jól mutat a fotón!!!

    VálaszTörlés
  2. El is hiszem, hogy mind elfogyott. Nagyon finomat választottál.:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...