Langalló
készült nálunk! Már rég óta szemeztem Limara receptjével, most hozzá is fogtam.
Kétféle
feltéttel készült, mert a kislánykám nem eszi meg a hagymát, így az ő részére
tettem még plusz mozzarellát. Fincsi lett ismétlés lesz belőle. Egy bibije lett
a dolognak, apának nem jutott belőle L
Hozzávaló a
tésztához:
2 kisebb burgonya
összetörve
2 dl folyadék
(1.5 dl maradt a burgonya főzővizéből+ 50 ml vízzel pótoltam)
2 tk. só
3 ek. olaj
500g
kenyérliszt
1 tk. cukor
20g élesztő
Tetejére:
1 nagy doboz
tejföl
3 kis gerezd
fokhagyma
csipet só
őrőlt bors
100g
reszeltsajt
½ mozzarella
2 fej
felszeletelt lilahagyma
200g apróra
vágott bacon szalonna
A burgonyát
megfőztem, átpasszíroztam, majd kihűtöttem, a levét felfogtam egy tálkában. A
hozzávalókból tésztát dagasztottam, duplájára kelesztettem. A tepsit
sütőpapírral kibéleltem, a megkelt tésztát belenyomkodtam.
A tejfölbe
belereszeltem a fokhagymát, ízesítettem sóval, borssal. Rákenem a kinyújtott
tésztára. 2/3-án elrendeztem a karikára vágott lilahagymát, bacon szalonnát. A
maradék területre is került bacon, de oda tépkedtem szét a mozzarellát. Az
egészet megszórtam a reszelt sajttal.
Pihentettem
20 percig, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése