Egyszerűen megunhatatlan. Emlékszem még arra az időre, amikor apukám örült, hogy mi nem eszünk belőle, több maradt neki. Aztán tinik lettünk és a lecsót is megkedveltük, hát nagyobb adagot kellett készíteni. Most még nálunk is ez a helyzet, csak mi ketten esszük. Remélem lassacskán a gyerekek is beszállnak a jóba.
1 kg paprika
1
erős paprika
6 szem
paradicsom
3 fej
vöröshagyma
200gr bacon
1-2 ek zsír
Elkészítés:
Be kell vallanom,
kevés ételt készítek zsírral, de ehhez, főleg ha baconnel készül muszáj alá.
Amennyiben
van jó kis füstölt szalonnánk, na az alá nem kell, viszont öntsük le alóla a
felesleges zsiradékot.
Szóval: A
bacont vékony csíkokra szeltem, majd a zsíron szépen megsütöttem. Rátettem a
felaprított vöröshagymákat és puhára pároltam. Erre tettem a felkarikázott,
felcikkezett paprikát és erős paprikát, majd lefedve kb. 10 perc alatt majdnem
teljesen megpároltam. Végül a fél cikkekre vágott paradicsomot tettem hozzá, de
ezzel már csak 2-3 percig pároltam és kész is J
Tálalni
lehet tojással, rizzsel, tarhonyával, vagy ahogyan mi is tettük frissen sült
ropogós kenyérrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése