Eddig még a
blogomra nem került fel fagyi recept, pedig nem ez az első. Tavaly kaptam meg a
Bosch gépemhez egy fagylalt kiegészítőt. Készült már több féle, ezúttal egy
sárgabarackos fagylaltot készítettem, mert túl sok volt a barackunk, ezáltal
hasznosítottuk. Ez egy nem túl édes, de annál krémesebb fagyi lett.
Hozzávalók:
4 tojás
sárgája
3 dl zsíros
tej
3 dl tejszín
1ek vaníliakivonat
100gr cukor
500gr
sárgabarack
Elkészítés:
A tejet felmelegítettem
forráspontig, belekevertem a vaníliát, majd a tejszín felével lehűtöttem. A
tojások sárgáját a cukorral felvertem, míg sűrű, krémet nem kaptam. A tejszín
másik felével lazítottam, kissé tovább vertem. Ekkor folyamatos keverés mellett
a krémhez mertem egy merőkanál tejes-tejszínt, majd a többit. Végül közepes
lángon besűrítettem a krémet. Kihűtöttem, majd mehet a hűtőbe pár órára. Általában ezt az alapot használom a fagyik
készítéséhez.
A
sárgabarackot meghámoztam, kiszedtem a magját, majd összeturmixoltam. Hűtőbe
tettem másnapig ezt is.
Másnap
beleöntöttem az összes alapot és a sárgabarackot (kb. 300gr ment bele) is a fagyigépbe.
Nagyjából 20’ alatt elkészítette a krémes, sűrű fagyinkat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése