A világ legegyszerűbb
étele, pláne, ha fagyasztott halból készül.
Már egy
ideje sokat gondoltam a klasszikus hekkre, erre nem szembe jött velem az
áruházban?!
Nem akartam
kiönteni a hal alól a tejet, így hasznosítottam és lett belőle sajtmártás.
A gyermekeim
úgy falták ebédre, öröm volt nézni. Na ilyenkor imádok sütni- főzni, amikor a
közönségem is hálás. J
Hozzávalók:
500gr
hekkfilé
4 + 3 ek
liszt
1 ek
pirospaprika
só, bors,
őrölt kömény
3 dl tej
3 gerezd
fokhagyma
100gr
reszelt sajt
2 ek vaj
szerecsendió
Elkészítés:
A hekket
kissé kiolvasztottam, majd a fokhagymás tejben hagytam ázni a délelőtt
folyamán.
Papírtörlőn
leitattam róla a nedvességet, majd sóval, borssal, köménnyel fűszereztem. A pirospaprikát
összekevertem a liszttel és ebbe forgattam, majd forró pálmaolajban kisütöttem.
Pár perc
alatt ropogósra sült.
A vajat
megolvasztottam 3 ek liszttel világos rántást készítettem, majd felöntöttem a
megmaradt tejjel, amit előtte leszűrtem. Szerecsendióval, sóval ízesítettem,
amikor már besűrűsödött beleszórtam a sajtot.
Sült
krumplival tálaltam. Gyerekeim örömére.
Érdemes elkészíteni mind az 1 kg, mert így pont annyi lett, hogy a három kiskorúm + én jól laktunk, apának csak kóstolás maradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése