Nem tudok túl
sok féle halételt készíteni, de igyekszem ezen változtatni. Sajna a családom tagjai nem is nagyon igénylik.
Alkalom adtán azért elő fordul nálunk. Apósom fogott 1-2 szép szál pontyot, meg
is pucolta, fel is szeletelte. Nekem már csak el kellett készítenem.
Hozzávalók:
6 szelet
ponty
5 gerezd
fokhagyma
tej amennyi
ellepi (nem mértem)
só
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa
1 liter olaj
/vegot használok/
A pontyszeleteket
fokhagymás tejbe áztattam 1 napig. A tejből kiemelve, sóztam, majd
lisztbe-tojába-zsemlemorzsába forgattam, bő olajban (esetemben vegó) fritőzben arany
barnára sütöttem.
Tört
krumplival és káposzta salátával tálaltam. Helyet kapott még mellette egy kis rántott cukkini is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése