Azt
hallgatom már 1 hete, hogy de enne túrós batyut, mármint az uram.
A mai napon
neki is álltam elkészíteni Limara receptjét vettem alapul, csak a mazsola mennyiségét
csökkentettem a felére, mert a gyerekeim nem rajonganak érte, viszont a párom
igen.
Gulyásleves
mellé, kitűnő második fogásnak.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3,2 dl tej
1 tojás
1 mk. só
2 ek. cukor
8 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg
élesztő
50 dkg túró
2 csapott ek. tönkölybúzadara
4 ek. cukor
1ek vaníliás cukor (házi)
1 citrom reszelt héja
50gr mazsola
2 tojás sárgája
2 tojásfehérje kemény habbá verve
+1 tojás a
kenéshez
Elkészítés
A kenyérsütőbe
tettem az összes hozzávalót, a vaj kivételével. Elindítottam a dagasztást, majd kb. 10 perc
múlva a vajat is hozzá adtam. A kikapcsolt gépben hagytam duplájára kelni,( a
kelesztőtálamban épp a kenyér kelt.)
Ezalatt
elkészítettem a tölteléket:
Az áttört
túrót elkevertem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral,
tojások sárgájával + a mazsolával, a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgattam.
A megkelt
tésztát lisztezett deszkára borítottam, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra
nyújtom. 10x10 cm-es négyzetekre vágtam, a közepükre egy evőkanál tölteléket
tettem.
A négyzetek
sarkait középen összefogtam, csavartam rajta egyet:
Tepsire
sorakoztattam őket, hagytam kb. 20 percig pihenni, végül lekentem a felvert tojással
a batyukat.
150 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 2 szinten sütöttem kb.
25 percig.
A tetejüket
vaníliás, fahéjas porcukorral szórtam meg, hm….
Limara 180°-on
15 percig sütötte.
Nagyon szép batyukat készítettél! :)
VálaszTörlés