Kaptunk egy
kis vödör sárgabarackot, málnánk meg folyamatosan terem. Keresgéltem, hogy
milyen recepttel készítsem el és persze éppen ekkor tette fel Andi a karamelles
receptjét.
Nagyon finom
lett! Ismétlés lesz, az tuti!
Hozzávalók:
A tésztához:
250g tönkölyliszt,
(lehet sima is)
70g cukor,
fél csomag
sütőpor,
csipetnyi
só,
1,5 dl
tejföl,
2 tojás,
100g puha
vaj
A
karamellhez:
50g cukor,
1 dl víz,
4 db nagyobb
sárgabarack
1 marék
málna
A cukrot
karamellizáltam, a vízzel felöntöttem, és sziruppá sűrítettem. Ezt beleöntöttem
egy piteformába.
A barackot szeletekre vágtam. Körbe rakosgattam a barackokat, közé szórtam a málnaszemeket.
A tésztához simára kevertem a cukrot a
tojással, hozzáadtam a tejfölt és a vajat. Végén belekevertem a sóval és
sütőporral elvegyített lisztet.
Óvatosan a
gyümölcsre öntöttem a tésztát, hogy ne nagyon nyomja el a mintát (hát nem
sikerült). 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöttem.
A formában
hagytam egy kicsit hűlni, majd egy tálat ráhelyeztem és egy hirtelen
mozdulattal a tálra borítottam.
Legközelebb
dupla adag karamellt készítek, mert szerintem kevés lett a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése