Még mindig
Trollanyu konyháját kóstolgatom. Nem akartam kihagyni, hogy egy főételt is
kipróbáljunk. Nekem ízlett volna az eredeti felállás is, de a családom tagjai
nem igazán szeretik a natúr paradicsom ízét, így én egy kis cukorral
ízesítettem még.
Hozzávalók:
3 ek olíva
olaj
700gr
csirkemell filé
1 szál
póréhagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 tk őrölt
pirospaprika
1 doboz
paradicsom konzerv
3 ek balzsamecet
3.5 dl
csirkeleves
2 babérlevél
2 tk
szárított kakukkfű
3 tk cukor
1 tk harissa
szósz (chili helyett)
1 nagydoboz fehérbab
konzerv
petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágtam, majd sóztam, borsoztam, egy
nagyobb serpenyőben perc alatt átpirítottam, kiszedtem. A póréhagymát apróra
vágtam, megfuttattam az olajon, hozzáadtam a fokhagymát és az pirospaprikát is.
Visszatettem a húst, felöntöttem a csirkelevessel és a paradicsommal.
Hozzáadtam a babérlevelet, a balzsamecetet, a szárított kakukkfüvet, a harissa
szószt és a cukrot. Felforraltam, majd a babot is hozzáadva, lefedve jól
besűrítettem a szószt. A végén még ízesítettem sóval, borssal és friss
petrezselyemmel megszórva tálaltam. Friss kenyérrel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése