700 gr comb
só, bors, majoránna
1 fej vöröshagyma
1kg burgonya
1 csokor petrezselyem
1/2 dl olaj
Kevés
olajon megpárolom a szálasra vágott vöröshagymát, erre teszem a szintén
csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütöm, fűszerezem, só, bors, majoránnával,
majd felöntöm vízzel és alacsony hőfokon párolom. Időnként utána kell önteni
folyadékkal, mert megéghet.
A
kockára vágott burgonyát félig megpároltam, majd petrezselymes olajon pirosra
sütöttem.
Párolt
lilakáposztával tálaltam. Gabojsza receptjét használtam és meg voltam vele
elégedve. :)
Hozzávalók:
1 kisebb fej
lilakáposzta
2 szép nagy alma
150 g vaj
150 g cukor
150 ml almaecet
0,5 kk fahéj
0,5 kk őrölt
szegfűszeg
csipet darált
kömény (a hagyomány miatt)
só, frissen bors
Egy
nagy serpenyőben megmelegítem a vajat, hozzáadom a cukrot, és addig melegítem,
míg el nem olvad benne. Ekkor ráöntöm az ecetet. Fűszerezem, kavargatom és
megvárom, hogy a karamell újra felolvadjon. Hozzáadom a laskára vágott
káposztát és a meghámozott, vékony csíkokra vágott almát, alaposan
összeforgatom, csipet sóval és tekerésnyi borssal ízesítem, majd fedő alatt
puhulásig párolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése