A párom
kitalálta, hogy készítsünk gofrit vacsorára, gondoltam miért ne.
Hát ebből az
adagból 12 gofri lett, ami azt jelenti nekünk nem maradt túl sok, mert a gyerkőcök
simán befalták a háromnegyedét. Legközelebb dupla adaggal kell indulnom.
Hozzávalók:
100 g puha
vaj
30 g cukor +
1 evőkanál (tojásfehérjéhez)
1 teáskanál
vanília eszencia
2 tojás
100 ml.
tejszín
120 g liszt
600 ml tej
4 ek cukor
1 zacskó vaníliás
puding
pici vaj
A vajat habosra
kevertem a cukorral, hozzá adtam a tojássárgájákat, a vaníliát és a tejszínt,
majd simára kevertem. Belekevertem a lisztet. Közben felvertem a
tojásfehérjéket a cukorral és óvatosan a masszába forgattam. Forró gofrisütőben
adagonként kisütöttem.
A vaníliamártáshoz
a tejet felforraltam, közben 1 dl tejben feloldottam a cukrot és a pudingport.
A felforrt tejhez adtam a masszát és forrástól 1 percig főztem. Belekevertem a vajdarabkát és kevergetve,
hogy ne bőrösödjön, félig kihűtöttem.
Gofrival tálaltam.
Nagyon guszta:)Régen én is sokat sütöttem ,de sajna elromlott a gofri sütőm.
VálaszTörlésSzia! Engem az érdekelne, hogy ennek a gofrinak puha, vagy inkább ropogós az állaga? Olyan régóta keresem annak a strandokon kapható ropogós gofrinak a receptjét:(
VálaszTörlésSzia!
TörlésInkább puhábbnak mondanám, nem volt annyira ropogós, mint a standokon. Az nekem is nagyon bejött :)