Valami igazán könnyűre, de mégis laktatóra vágytam, keresgéltem a könyveimben végül Jamie egyik könyvében találtam rá erre a receptre. Fincsi :)
Hozzávalók:
150 gr kolbász apró darabokra vágva
100 gr bacon felcsíkozva
1 fej édeskömény felcsíkozva
2 gerezd fokhagyma
1 doboz paradicsom konzerv
só, bors,
1 marék szikkadt zsemle aprítva
olivaolaj
250gr spagetti tészta
Elkészítés:
2 ek olivaolajon átsütöttem a bacont és a kolbászt, hozzá adtam a fokhagymát. Ha ropogósra sült a kolbász mehet rá az édeskömény, rá a fedő és közepes hőfokon sült kb. 5 percig. Mehet hozzá a paradicsom, kissé szétlapította a parikat benne, só, bors mehet bele ízlés szerint. Alacsony hőfokon kb. 20 percig párolódott, amíg besűrűsödött.
A spagettit sós lobogó vízben kifőztem, leszűrtem, majd mehet a paradicsomos szószba.
A zsemlének a morzsáját olajon megpirítottam és rászórtam a kész tésztára.
Jamie Oliver után szabadon :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése