Ez egy
klasszikusnak mondható fogás, gyerekkoromban ritkán volt olyan hétvégi ebéd,
hogy ne lett volna rántott hús, de gondolom ez másnál is így volt.
Szerencsém van,
mert az előző munkahelyemen megismerkedtem a Vegoval, ez tulajdonképpen a
Pálmaolaj, ami zsír halmazállapotú olaj. Nagyon magas az égéspontja, és ami
miatt szeretem, nem szívja fel az étel, nem tocsog pl. a rántott hús, hanem
olyan száraz, minta tepsibe sütöttem volna.
Hozzávalók:
8 szelet tarja
100 gr. liszt
3 tojás
150gr zsemlemorzsa
2 marék szezámmag
só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
Nagyon szép tarját
kaptam a hentesnél, hatalmas szeletek lettek belőle.
Bedörzsöltem sóval,
borssal és egy kis fokhagymával.
Paníroztam: liszt-tojás-
szezámos zsemlemorzsa
Tefálos olajsütőben
sütöttem 160°-on, amíg szép aranybarna nem lett.
Rizs
Hozzávalók:
1.5 csésze rizs (én
esküszöm a Scotti rizsekre)
3 csésze víz
ételízesítő v. só
1 kis szál újhagyma
(hosszába és félbe vágom)
1ek olaj
150 gr. vegyes
zöldség (nálam fagyasztott)
Elkészítés:
Felforrósítom az
olajat, megfuttatom rajta a rizs, befűszerezem, mehet bele az újhagyma.
Felöntöm a vízzel,
alacsony hőfokon lefedve főzöm kb. 20 percig.
Félidőnél hozzá
adom a fagyasztott zöldségeket.
Fokhagymás
tejföllel tálaltam:
1 pohár tejfölhöz keverek 2 gerezd fokhagymát, pici sót és curryt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése