Maradt
még túróm gondoltam kipróbálom ezt a grissinit, eddig még kimaradt. Háát 2
tepsi kicsit túlsült, egyik pillanatban még hóka, aztán meg jó barna. De a
párom benyomta tévés közben majdnem az egészet, szóval azért jó lett. Az utolsó
tepsire nagyon figyeltem, szebb is lett. A recept szintén Limara keze alól került ki.
Hozzávaló:
25
dkg finomliszt
20
dkg túró
1
tojás
1
tk. só
5
dkg vaj
1,5
dkg élesztő
1-2
ek. tejföl
1-2
ek. szezámmag
A
lisztet tálba szitálom, elmorzsolom az élesztővel. Hozzáadom a sót, a vajat és
a túrót. A tojást egy kis tálkában felverem adok hozzá egy-két evőkanál
tejszínt és a bő felét a liszthez öntöm, a másik felét elteszem a lekenéshez.
Összeállítom a tésztát, egy-két evőkanál tejföllel lazítom, letakarom és kb. 30
percig hagyom pihenni.
Ezután
lisztezett felületre borítom és kb. 3 mm vastag, 20-22 cm széles téglalapot
nyújtok belőle. Lekenem a félretett tojással és megszórom a szezámmaggal. 4-5
mm széles csíkokra szabom. Mindet megtekerem (a két végét ellentétes irányba
csavarom) úgy teszem a sütőpapíros tepsire. Csak addig pihentetem, míg a sütő
bemelegszik.
Légkeveréssel
sültek 190 fokon kb. 18 percig. Légkeverés nélkül 200 fokon kell sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése