Igazi menza
kaja, pont arról jutott eszembe, hogy a nagyfiam mondta, azt ebédelt.
Nosza rajta
gyorsan készítsük is el.
1 fej
káposzta
1
vöröshagyma
2 ek olaj
liszt
2 dl
paradicsom (az utolsó üveg házim)
1 ek cukor
só, tárkony
A megmosott
káposztát vékony csíkokra vágtam, sós vízben az egészben hagyott hagymával (főzés
végén kivehető) együtt megfőztem. Rántást készítek, amit felöntök a
paradicsommal, ízesítem tárkonnyal, összeforralom a káposztával, cukorral édesítem.
Pörkölttel, virslivel,
friss kenyérrel tálalható.
Hű de szeretem:))
VálaszTörlésA menzán tényleg nagyon sokszor ettem én is,de tárkonnyal még nem készítettem - mindenképp kipróbálom:)
Szívesen látlak a konyhámban, kérlek kukkants be hozzám is: http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/
Üdv: Judit
Köszönöm Judit! Bevallom most először ízesítettem tárkonnyal (egy nagyon régi szakácskönyvben láttam) de adott hozzá egy kis pluszt úgyhogy máskor is teszek bele. :)
VálaszTörlés