2013. április 26., péntek

Klasszikus paradicsomos káposzta




Igazi menza kaja, pont arról jutott eszembe, hogy a nagyfiam mondta, azt ebédelt.
Nosza rajta gyorsan készítsük is el.


Hozzávalók:
1 fej káposzta
1 vöröshagyma
2 ek olaj
liszt
2 dl paradicsom (az utolsó üveg házim)
1 ek cukor
só, tárkony

Elkészítés:
A megmosott káposztát vékony csíkokra vágtam, sós vízben az egészben hagyott hagymával (főzés végén kivehető) együtt megfőztem. Rántást készítek, amit felöntök a paradicsommal, ízesítem tárkonnyal, összeforralom a káposztával, cukorral édesítem.
Pörkölttel, virslivel, friss kenyérrel tálalható.



2 megjegyzés:

  1. Hű de szeretem:))
    A menzán tényleg nagyon sokszor ettem én is,de tárkonnyal még nem készítettem - mindenképp kipróbálom:)
    Szívesen látlak a konyhámban, kérlek kukkants be hozzám is: http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/
    Üdv: Judit

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Judit! Bevallom most először ízesítettem tárkonnyal (egy nagyon régi szakácskönyvben láttam) de adott hozzá egy kis pluszt úgyhogy máskor is teszek bele. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...