2013. április 30., kedd

Gofri vaníliamártással


A párom kitalálta, hogy készítsünk gofrit vacsorára, gondoltam miért ne.
Hát ebből az adagból 12 gofri lett, ami azt jelenti nekünk nem maradt túl sok, mert a gyerkőcök simán befalták a háromnegyedét. Legközelebb dupla adaggal kell indulnom.



Hozzávalók:
100 g puha vaj
30 g cukor + 1 evőkanál (tojásfehérjéhez)
1 teáskanál vanília eszencia
2 tojás
100 ml. tejszín
120 g liszt

600 ml tej
4 ek cukor
1 zacskó vaníliás puding
pici vaj

Elkészítés:
A vajat habosra kevertem a cukorral, hozzá adtam a tojássárgájákat, a vaníliát és a tejszínt, majd simára kevertem. Belekevertem a lisztet. Közben felvertem a tojásfehérjéket a cukorral és óvatosan a masszába forgattam. Forró gofrisütőben adagonként kisütöttem.
A vaníliamártáshoz a tejet felforraltam, közben 1 dl tejben feloldottam a cukrot és a pudingport. A felforrt tejhez adtam a masszát és forrástól 1 percig főztem.  Belekevertem a vajdarabkát és kevergetve, hogy ne bőrösödjön, félig kihűtöttem.
Gofrival tálaltam.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta:)Régen én is sokat sütöttem ,de sajna elromlott a gofri sütőm.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Engem az érdekelne, hogy ennek a gofrinak puha, vagy inkább ropogós az állaga? Olyan régóta keresem annak a strandokon kapható ropogós gofrinak a receptjét:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Inkább puhábbnak mondanám, nem volt annyira ropogós, mint a standokon. Az nekem is nagyon bejött :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...