2013. január 25., péntek

Carbonara fusilli

Valami fincsi tésztára vágytam, úgy érzem nem is nyúltam mellé.
Carbonarat készítettem fusilli tésztával (ez volt otthon, bármilyen jó lesz)

Hozzávalók:

20 dkg. szeletelt bacon
15 dkg. gomba
1 fej főzőhagyma
5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
4 dl. tejszín
5 dkg. vaj
3 tojássárgája
10 dkg. reszelt sajt (nálam most trappista)
olívaolaj
só, szerecsendió, bors
0.5 kg. tészta (fusilli)

Elkészítése:

A csíkokra vágott bacont az olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, tovább pirítjuk, majd rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, fokhagymát. Sózzuk, borsózzuk, szerecsendióval megszórjuk, majd erős tűzön elpárologtatjuk a levét.
Közben kifőzzük a tésztát, lobogó sós vízben, leszűrjük. Ezután a tejszínt kikeverjük a tojássárgával. Összekeverjük a tésztát a raguval, ráöntjük a tejszínt  kellő sűrűsödésig melegítjük, lezárjuk, majd bele tesszük a vajat, megszórjuk petrezselyemmel.
Tálalás után reszelt sajttal kínáljuk.




Nagyon gyorsan kész van, nem lehet abba hagyni, eteti magát :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...