2013. január 2., szerda

Csíkos csokitorta





Ezt a tortát a párom szülinapjára készítettem, gyors meglepetésként. Nagyon izgultam, hogy fog neki tetszeni.  Persze felesleges volt, mert rajongott érte.
Az eredeti recept egy 2010-es Nők Lapja konyhájából való.

Hozzávalók: 

5 tojás,
5 ek. cukor
4 ek. liszt
1 ek. kakaópor
A krémhez:
25 dkg. puha margarin
25 dkg. porcukor
5 dkg. kakaópor
3 cl. rum (én aromát használtam)
15 dkg. meggy v. befőtt
A grillázshoz:
5 dkg. cukor
5 dkg. darált dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk, hosszúkás piskótalapot sütünk belőle 170-180°-on.
Hagyjuk kihűlni, majd 3 négyzet alakú lappá vágjuk.
Grillázs: A cukrot egy serpenyőben megolvasszuk, beleforgatjuk a darált diót, majd sütőpapíron kiterítve hagyjuk kihűlni. Mozsárban össze törjük.
Krém: A vajat a porcukorral jól kihabosítjuk és egyharmadát nyomózsákba töltjük. A maradékot a kakaóporral és a rummal ízesítjük és ezt is jól kihabosítjuk.
Összeállítás: A piskótalapokat rétegezzük a kakaós krémmel, közben a rétegek közé meggyet és grillázst is teszünk.
Maradjon azért kakaós krém a csíkozáshoz is...
A fehér krémmel csíkokat készítünk alulról felfelé húzzuk, 1 sor mindig kihagyunk a kakaós csíkozáshoz.
A torta tetejét csokiforgáccsal díszíthetjük.

Elkészítés: kb. 90 perc
1 szelet 451 kcal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...