2013. január 2., szerda

Feketeerdő torta


Ez a fekete erdő torta nagyon könnyű, nagyon gyors és iszonyú finom....
Apának készült születésnapjára, mikulás díszítéssel, mert előtte 1 nappal van.

Hozzávalók:

Piskótához:
6 tojás
5 ek. liszt
1 ek. kakaópor
1 ek. víz
6 ek. cukor
1/2 zacskó sütőpor

Krémhez:
1 üveg meggybefőtt
1 rum- vagy cherry aroma
1 vaníliás puding
3 ek. cukor
5 dl. tej
5 dl Hulala tejszín
1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

A szokásos módon sütünk egy kakaós piskótát (24 cm-es volt a tortaformám).
Kihűlés után 3 lapra vágjuk. Közben a meggyet lecsepegtetjük. A tejjel felfőzzük a pudingot, majd kihűtjük.
Közben keményre verjük a tejszínt és lereszeljük a csokit.
Elkezdjük össze rakni a tortát. Az első lapot meglocsoljuk az aromával, rá a puding, meggyszemek és egy réteg tejszínhab. Rá a következő lap és újra a rétegek.
Szépen elsimítjuk a maradék tejszínhabot az oldalán és a tetején, megszórjuk csokireszelékkel, meggyszemekkel és tejszínhabbal díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...