Arra az elhatározásra jutottam,hogy gastroblogba kezdek. Azaz megörökítem az eddigi és az ezt követő alkotásaimat. :) Próba-cseresznye..
2013. január 2., szerda
Feketeerdő torta
Ez a fekete erdő torta nagyon könnyű, nagyon gyors és iszonyú finom....
Apának készült születésnapjára, mikulás díszítéssel, mert előtte 1 nappal van.
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
5 ek. liszt
1 ek. kakaópor
1 ek. víz
6 ek. cukor
1/2 zacskó sütőpor
Krémhez:
1 üveg meggybefőtt
1 rum- vagy cherry aroma
1 vaníliás puding
3 ek. cukor
5 dl. tej
5 dl Hulala tejszín
1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A szokásos módon sütünk egy kakaós piskótát (24 cm-es volt a tortaformám).
Kihűlés után 3 lapra vágjuk. Közben a meggyet lecsepegtetjük. A tejjel felfőzzük a pudingot, majd kihűtjük.
Közben keményre verjük a tejszínt és lereszeljük a csokit.
Elkezdjük össze rakni a tortát. Az első lapot meglocsoljuk az aromával, rá a puding, meggyszemek és egy réteg tejszínhab. Rá a következő lap és újra a rétegek.
Szépen elsimítjuk a maradék tejszínhabot az oldalán és a tetején, megszórjuk csokireszelékkel, meggyszemekkel és tejszínhabbal díszíthetjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése