2013. január 2., szerda

Sajtos rúd

Sajti alias Sajtos rúd

Nálunk ez a favorit! Amikor megkérdezem mit süssek ez biztosan felmerül. Szereti kicsi és nagy egyaránt.
A recept anyósomtól van, tőle kaptam :)
A gyerekek csak Sajtinak hívják.

Hozzávalók:
35dkg. reszelt trappista sajt 
2 tojás sárgája
1 nagy ráma (500g.)
1 nagy tejföl (450)
1 csapott kk. só
1 ek. zsír

40dkg finom liszt + 10 dkg rétesliszt (ezt én nem mindig teszem bele,akkor 50dkg. simát használok)
10dkg reszelt sajt a tetejére (ez lehet füstölt v. trappista is)
Elkészítés:

A liszt kivételével mindent egy tálban össze dolgozunk, majd hozzá keverjük a liszteket.
Téglalappá nyújtjuk kb. 0.5 cm legyen.
Megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
Derejevágóval függőlegesen felszeljük kb. 4-5 mm. csíkokat, majd vízszintsen is a kívánt hosszra.
Lehet 2-3 felé is vágni, de ez már egyéni ízlés szerinti, mi a kisebbeket szeretjük.
180°-on aranybarnára sütjük, kb. 15-20 perc.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...