Nagydologba vágtam a fejszémet, elkívántam Pralinéparadicsomtól a karamellizált fehér csokoládéját. Annyira szép színe volt… már
jó ideje foglalkoztatott, így nekifogtam ésss elkészítettem. Nem mondom, hogy
tökéletes lett, mert közel sem, van még mit gyakorolnom, viszont az íze… már
megérte J Gasztro
ajándékaim között is meg fogja találni a párom J
Hozzávalók:
3 tábla fehér csokoládé (estemben Milka)
kakaóvaj
A fehér csokoládét megolvasztottam mikróban, majd egy kis
tepsit kibéleltem zsírpapírral és ebbe öntöttem a csokoládét. 100°-ra előmelegített
sütőben sütöttem 2 órán keresztül. 15 percenként alaposan átkevertem. Nekem
szemcséd lett a csokim, így miután kivetem a sütőből (amikor már szép barnás
színe volt) átkevertem botmixerrel, hozzákevertem 10 gr kakaóvajat, majd át is
szűrtem. Ezután melegítettem rajta egy kicsit, mert nagyon keménynek ítéltem.
Formába csorgattam, kicsit hagytam hűlni, majd a hűtőbe tettem pár órára.
Közel sem lett tökéletes, de legalább az enyém. Az első
csoki próbálkozásom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése