Stollent szeretnék készíteni, először is a kandírozott narancshéjat kellett elkészítenem hozzá. Sokfélét találtam, de nekem ez a Nosalitys tetszett a legjobban.
A narancsoknak
a héját pengés zöldséghámozóval vékonyan leszedtem. A fehér részek ne legyenek
rajta. (A héjakat összevághatnám kis kockákra, vagy szúrhatnék belőle apró
formákat.) Én most a szép nagy szeletkékre gondoltam.
1-2-3. napon
vízbe áztattam, minden nap friss vizet öntöttem rá.
A 4. napon
leöntöttem a vizet, megmértem a héj súlyát, és egy edénybe tettem pont annyi cukorral,
mint a lemért narancshéj. Felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepi.
4-5-6 napon
keresztül minden nap 10 percig forraltam, a vizet már nem kell leönteni róla.
6. napon az
utolsó forralás után sütőpapírra szedegettem, hagytam szikkadni, megforgattam,
hogy mindkét oldala száradjon.
Csavaros
üvegben légmentesen lezárva tárolhatjuk.
Jó projekt... kandírozni jóóó .... :)
VálaszTörlésJó bizony! :D
VálaszTörlés