2013. december 20., péntek

Kandírozott narancshéj

Stollent szeretnék készíteni, először is a kandírozott narancshéjat kellett elkészítenem hozzá. Sokfélét találtam, de nekem ez a Nosalitys tetszett a legjobban.


A narancsoknak a héját pengés zöldséghámozóval vékonyan leszedtem. A fehér részek ne legyenek rajta. (A héjakat összevághatnám kis kockákra, vagy szúrhatnék belőle apró formákat.) Én most a szép nagy szeletkékre gondoltam.
1-2-3. napon vízbe áztattam, minden nap friss vizet öntöttem rá.
A 4. napon leöntöttem a vizet, megmértem a héj súlyát, és egy edénybe tettem pont annyi cukorral, mint a lemért narancshéj. Felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepi.
4-5-6 napon keresztül minden nap 10 percig forraltam, a vizet már nem kell leönteni róla.
6. napon az utolsó forralás után sütőpapírra szedegettem, hagytam szikkadni, megforgattam, hogy mindkét oldala száradjon.

Csavaros üvegben légmentesen lezárva tárolhatjuk.

4 narancs héjából lett ez a mennyiségem.


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...