Kis/nagyfiam kívánságára hamburger készítettem.
Limara hamburgerzsemléjét már többször elkészítettem, nagyon jó és egyszerű recept.
A pogácsám is igen ízletesre sikeredet, csak azt nem értem miért sül fele akkorára, mint ami a formázott mérete?! Talán túl vizes a hús...na mindegy. Ettől függetlenül nagyon finom, ízletes és igen laktató étel lett.
Hamburgerhús:
Hozzávalók:
400 g
darált sertéshús
400 g darált marhahús
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
szerecsendió
kakukkfű
1 tk.
Worcester szósz
2 ek ketchup
1 ek mustár
1 tojás
A
vöröshagymát kevés olajon megpároltam, majd hűlni hagytam.
A
hozzávalókat összekevertem, majd kézzel (mi mással) jól összekevertem.
1-2 órát
állni hagytam, hogy az ízek összeérjenek.
Vizes kézzel
pogácsákat formáztam, majd forró olajban (közepes hőfokon) kisütöttem őket.
Vigyázat hamar barnulnak.
Zsemle:
2 dl langyos
tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g
joghurt
600 g liszt
20 g élesztő
+ 1 tojás a
kenéshez
szezámmag a
szóráshoz
Elkészítés:
Dagasztóba
tettem a hozzávalókat, kidagasztottam, majd kelesztőtálban a duplájára
kelesztettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítottam és 9 egyforma, darabbá
vágtam a tésztát. Egyenként megformáztam a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt
tepsire tettem. Ismét duplájára kelesztettem, lekentem felvert tojással,
megszórtam szezámmaggal és 180°-os sütőben sütöttem 18 percig.
Ami még nálunk belekerült:
paradicsom
hagyma
saláta keverék
ketchup
majonéz
uborka
sajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése