Imádom a hókiflit, anyukám mindig készített, no nem csak karácsonykor. Talán ez volt az első süti amit megtanultam sütni. Párom kérésére nem csak töltötten készítettem, hanem sima vaníliás kiflit is.
No persze azt hozzá kel tennem a hókifliből már egy szem sincs :)
Hozzávalók:
No persze azt hozzá kel tennem a hókifliből már egy szem sincs :)
Hozzávalók:
500 g liszt,
300 g vaj,
fél citrom
reszelt héja,
1 db tojás,
2 db
tojássárgája,
200 g darált
dió,
150 g
porcukor,
3tk házi vaníliás
cukor (1 csomag)
A töltelékhez:
Házi rumos szilvadzsem
Házi rumos szilvadzsem
A
forgatáshoz:
100 g porcukor,
3tk házi vaníliás
cukor
Elkészítés:
A liszttel
eldolgoztam a vajat, hozzáadtam a tojásokat, a porcukrot, vaníliás cukrot, a
darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összedolgoztam géppel, 30
percre hűtőbe tettem. Ezután elosztottam kétfelé, és lisztezett deszkán kinyújtottam
vékonyra (mint a linzert ), egy 8 cm pogácsa szaggatóval köröket szaggattam, megtöltöttem
szilvalekvárral, és kifli alakúra (próbáltam) formázni. Sütőpapíros tepsire sorakoztattam őket. Amíg a tészta egyik
felével dolgoztam, addig a másik felét a hűtőben pihentettem.
A tészta
másik feléből és az előzőből kimaradt maradékból, apró kifliket formáztam a
kezemben.
Készítettem
már úgy is, hogy hengert formáltam a tésztából felszeleteltem, és abból hosszú
vékony hengereket sodortam, daraboltam, a végeit elvékonyítottam. (Hasonlóan,
mint a nudlinál, csak nagyobb szeleteket vágtam.)
Sütőpapíros tepsire tettem őket.
180°-on előmelegített
sütőben, 12-15 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése