Hozzávalók:
1 kg pucolt
krumpli
370 g liszt
diónyi vaj
+liszt a
szóráshoz
200 g
zsemlemorzsa
2 ek vaj
fahéj,
porcukor
A krumplit
megfőztem sós vízben, leszűrtem, krumplinyomóval összetörtem a vajat
hozzákevertem. Hűlni hagytam, majd hozzákevertem a lisztet és géppel
összedagasztottam.
Közben egy
serpenyőben az olajon arany barnára pirítottam a zsemlemorzsát.
Lisztezett
deszkán hengert formáltam belőle, felszeltem, majd kis „kukacokat" sodortam
belőle. Ezt kb 2 cm darabokra vágtam, közben liszteztem, nehogy
összeragadjanak.
Sós lobogó
forró vízben kifőztem őket, amikor feljöttek a víz felszínére még 1 percig
hagytam főni és már ki is szedtem. Pirított morzsába forgattam őket, fahéjas porcukorral
megszórtam és már tálaltam is. Szegény apának estére csak 1 kis kóstolásnyi
adag maradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése