Még mindig
lehet kapni finomabbnál finomabb almákat a zöldségesnél.
Ezt a desszertet
mindenki szereti nálunk. Pillanatok
alatt el szokott fogyni.
Hozzávalók:
250 g liszt
125 g hideg
vaj
1
tojássárgája
5 ek cukor
1 citrom
só
1 kg
savanykás alma
2 ek rum
1 tk fahéj
1 ek
étkezési keményítő
3 ek tej
Elkészítés:
A lisztet a
feldarabolt vajjal, csipetnyi sóval eldolgoztam, majd hozzákevertem a tojássárgáját,
2 ek cukrot. Puha tésztává gyúrtam, majd folpakkal letakarva hűtőbe tettem 30
percre.
A citrom
héját lereszeltem, levét kinyomtam. Az almát megpucoltam, majd kis kockákra
vágtam, citromlével meglocsoltam. Hozzáadtam a rumot, fahéjat, 3 ek cukrot,
citromhéjat, étkezési keményítőt, majd jól elkevertem.
A tészta
2/3-át kinyújtottam, majd kibéleltem a piteformát, 2 cm peremet is hagytam
neki. Az almakeveréket beletettem, a maradék tésztát kinyújtottam, formákat
vágtam bele a szellőzéshez, ráhelyeztem az almatöltelékre. A széleket
hideg vízzel bekentem és összenyomkodtam. A szélekből, ami leesett tésztából formákat
szúrtam és ezzel díszítettem. A tejjel lekentem és 200°-os előmelegített
sütőben sütöttem 1 órán keresztül. A díszítés a kislányom érdeme. Szeret segíteni :)
Amennyiben
nagyon savanyú az almánk több cukrot is adhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése