Mintha még
nem lett volna elegünk karácsony után a sütikből, de azért ez a pár darab kifli
csak lecsúszott még. Volt egy maradék gesztenyepürém a hűtőben, ezt kellett
felhasználnom, nehogy megromoljon, ha már kiolvadt mire hazaértem…
Ezzel
megvolt a szilveszteri sütikénk is. J
200 g
gesztenyemassza
10 g vaj,
1 egész
tojás,
1 ek vaníliás
cukor,
1 csipet só,
300 g liszt,
½ tk sütőpor
½ tábla
étcsokoládé
1/2 tábla
tejcsokoládé
Elkészítés:
A gesztenyemasszát
kikevertem a tojással, a vajjal, a cukorral. A lisztben elkevertem a sót és
sütőport, majd hozzáadtam a gesztenyés keverékhez. 1 órára hűtőben pihentettem.
Mint a
vaníliás kiflinél kifliket formáztam, sütőpapíros tepsibe sorakoztattam őket.
170°-os
előmelegített sütőben 15 percig sütöttem.
Vízfürdő
felett megolvasztottam a csokikat külön-külön, majd zacskóba tettem őket,
sarkukat kivágva díszítettem a kihűlt kifliket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése