Újabb
Blogkóstoló következik, ez már a 16. játék. Ezúttal Vea irányította
Fortuna kezét, így kaptam én Tortafüggő Mariszt kóstolásra.
Marisz nem
volt ismeretlen számomra, már elég sokszor kaptam tőle jobbnál jobb tanácsokat.
Egészen ki
is ment a fejemből, hogy blogot kéne kóstolnom, tegnap este estem neki receptet
keresni ééés fél órán belül meg is volt a kiválasztottam.
Imádom a Moszkauert.
Igaz eddig csak cukrászdákban vettem/ettem. Éppen ideje volt saját kezűleg is
elkészíteni!!!! Köszönöm Marisz isteni lett! Igaz annyit változtattam rajta, hogy
nem dióval, hanem mandulával készült, de mondanom se kell nem rontott az
ízhatásán.
Hozzávalók:
70 g cukor
1 ek méz
100 g vaj
200 ml tejszín
200 g mandula/dió
50 g liszt
1 narancs
reszelt héja
1 tábla tejcsokoládé
Elkészítés:
A mandulát késes aprítóban közepesen finomra aprítottam.
A cukrot,
mézet, vajat és a tejszínt összemelegítettem, forráspontig hevítettem.
A masszába belekevertem
a mandulát, lisztet, narancshéjat. Hűlni hagytam, majd kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat raktam. Nekem kissé folyós volt az állaga, de ha
szükséges kanállal ellapogathatjuk. Előmelegített sütőben 170°-on 10-12 percig sütöttem. Sülhetett volna egy kicsit tovább is akkor roppanósabbak lettek volna...
Amikor kihűltek,
olvasztott csokival megkentem a talpukat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése