Pótolom a
kissé elmaradt húsvéti receptemet... bármelyik hétvégi menüként megállná a
helyét.
Próbáljátok
ki! Megéri!
Valami
egészen mást szerettem volna készíteni, mint eddig...
Kaptam egy
szép darab borjúcombot, bepácoltam, megsütöttem éééés valami extra finom ebédet
kaptam.
A maradékból pedig jó kis salátába való készült nálunk. Diétás
időszakban ez tökéletes!
Páchoz:
2 kk római
kömény
2 kk egész
bors
7 szem
borókabogyó
4 gerezd
fokhagyma
1 ág rozmaring
1 ek mustár
2 ek olívaolaj
1.5 kg
borjúcomb
Sütéshez:
2 fej
vöröshagyma
4-5 gerezd
fokhagyma
2 ág
rozmaring
2-3 dl
fehérbor
A
borjúcombot szépen megtisztogattam, lehártyáztam.
A fűszereket
mozsárba tettem és durvára törtem. A fokhagymát átnyomtam a présen az is hozzá
adtam, az aprított rozmaringot is, majd hozzákevertem a mustárt és az olajat.
Egy akkora
dobozba tettem a húst, hogy épp beleférjen és jól belemasszíroztam a pácot., mindenhol érje az olajos pác. 3 napig
pácolódott a hűtőben a borjúhús.
Reggel
kivettem a hűtőből és a pulton hagytam felmelegedni a borjút.
Beletettem
egy fém kacsasütőbe a húst rálocsoltam a pácot, köré raktam a vöröshagymát, fokhagymát és a rozmaringot.
Kb. 2-3 dl
fehérbort öntöttem alá, majd betettem a 120°-os sütőbe és kb. 3-4 órán keresztül
sütöttem. Óránként meglocsolgattam a szaftjával. Majd levettem a tetejét
leöntöttem alóla a folyadékot, mert sok volt és 200°-on lepirítottam.
Kivettem a
tálból fóliába csavartam és így hagytam kb. fél órán keresztül.
Karikára
vágott rozmaringos sütőben sült krumplival és vajon párolt spárgával tálaltam.
Nagyon finom
és extra porhanyós húst kaptam.
Még biztosan
lesz folytatása az ismerkedésünknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése