Egy ideig rá voltam/vagyok/ kattanva a padlizsánra, már az összes eltett padlizsánomat elfogyasztottam... Ekkor találkoztam az egyik Good Food számba egy Perzsa menüsorral, a recept innen származik.
Nagyon egyszerű finom köretet kaptam, próbáljátok ki megéri!!!
Hozzávalók:
450 g padlizsán (tisztított)
1-1
vöröshagyma és lilahagyma
4-5 ek
görögjoghurt
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
4-5 levél
menta
1-2 ek
olivaolaj
Elkészítés:
Nagy
serpenyőben 1 ek olajon, közepes hőfokon megsütöttem a szálasra vágott
hagymákat, kiszedtem őket. A padlizsánokat kisebb kockára vágtam, serpenyőbe
tettem 1 ek olajjal és addig sütöttem, míg megpuhult. Ezután krumplinyomóval
összetörtem, majd hozzákevertem a hagymák felét, joghurtot, fokhagymát, sóztam,
borsóztam. A tetejére szórtam a maradék hagymát és a felaprított
mentaleveleket.
Sült
csirkecombhoz tálaltam köretként….
Tuti
ismétlés lesz belőle, nem túl kalóriadús (hús nélkül 110 kcal egy adag), de
mégis laktató ebédet kaptam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése