Vendégségbe
mentünk a hétvégén, ezzel a süteménnyel készültem.
Már régóta
foglalkoztatott egy jó kis pisztáciás sütemény elkészítése, így amikor
megláttam az ehavi GoodFood magazinban egy cseppet sem késlekedtem…
Nagyon finom
laktató süteményt kaptam. Mindenkinek nagyon ízlett.
Biztosan
lesz még utánpótlás, mert a családomnak nem sok maradt… J
Hozzávalók:
125 g natúr pisztácia
75 g
tejcsokoládé
200 g cukor
200 g vaj
3 tojás
100 ml tej
1 csipet só
200 g liszt
1.5 tk
sütőpor
Elkészítés:
A
pisztáciát, csokoládét és a cukor felét késes aprítóban finomra aprítottam.
Egy
keverőtálba tettem a maradék cukorral, vajjal, tojással, tejjel, sóval, a
lisztet és sütőport rászitáltam. Csomómentesre kikevertem.
Egy 20X35-os
sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, majd előmelegített sütőben 180°-on 35
percig sütöttem.
Tűpróbával
ellenőriztem, hogy átsült-e.
Kiborítottam
a tepsiből és hűlni hagytam.
Krém:
125 g tejcsokoládé
150 g tejföl
15 g
aprított pisztácia
A csokoládét
mikróban felolvasztottam, majd elvegyítettem a tejföllel, kicsit hűlni hagytam.
A tésztát
elfeleztem, így kockaformát kaptam, majd az egyik tésztalapot a fél adag
krémmel megkentem. Ráhelyeztem a másik tésztalapot, megkentem a maradék
csokoládés krémmel, megszórtam az aprított pisztáciával.
Felkockáztam
a süteményt. 20 szeletkét kaptam.
Jól kiegészítette a tejföl savanykás íze a csokoládé és a süti édességét.
Nem gondoltam volna.. kicsit félve tettem rá..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése